29.4.09

Krásné odpoledne

Dnes odpoledne jsme se na našem cvičáku zúčastnily tréninku s oficiální trenérkou z klubu Agility Mončou. Byli jsme rozděleni na dvě skupiny - začátečníky a pokročilé. Nejprve jsme trénovali jen vedení na ruce, což nám moc nešlo, protože Zelda víc než na ruku, kouká mě do očí :) Pak jsme dělali osmičky přes jednu skočku, to umíme, takže nebyl problém. Následovaly krátké sekvence z parkuru, což bylo supr. Dozvěděli jsem se, kdy přesně dávat povely aby se pes stačil na parkuru zorientovat a najít si následující překážku. Zelí je ale prostě blázen, pořád na mě štěká a je celá rozdováděná. Doufám, že jí to brzo přejde, protože moje nervy nejsou věčné :)
Poté jsme trénovali slalom. Zjistili jsme, že je nejlepší trénovat ze začátku jen na 4 tyčky a hodně rychle, aby to pejska nestačilo nudit...snad to půjde, musíme trénovat i doma.
Uteklo to všechno moc rychle, ale dalo nám to opravdu hodně, už vím, že nemusím opakovat povely tolikrát, prostě nechám Zeldu až se uklidní a uvědomí si, co má dělat.
Po nás potom už přišli na řadu pokročilejší týmy a my začátečníci jsme se odebrali na hromadnou procházku do Konopiště. Psíci s krásně proběhli, Zelí vymetla všechny kachní i jiné pozůstatky svým celým tělem a byla víc než spokojená. Na zpáteční cestě jsme stačili ještě krásně zmoknout, ale to vůbec neměnilo na tom, že jsme si dnešek skvěle užily!

Žádné komentáře: